(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-47068289-1', 'sprytnamamablog.blogspot.com'); ga('send', 'pageview');

niedziela, 30 marca 2014

OBRASTAM W PIÓRKA - NOWA NOMINACJA LIEBSTER AWORDS

O jakie to kochane, być nominowanym , mieć w świadomości że ktoś czyta, że komu się podoba.Tym razem dziękuję Alinie która pisze na http://alinadobrawa.blogspot.com
i pisze całkiem mądrze :-)



W blogosferze się nie próżnuję więc pytania są teraz coraz bardziej wymyślne ;-) Oto pytania, które zadała Alina dziewczynom które nominowała do wyróżnienia:
1. Twoje wymarzone miejsce na wakacje?
ODPOWIEDŹ:Ogród w  jakimś zaciszu przy rozgrzanej płycie chodnikowej w Dubaju.
2. W dzieciństwie chciałam zostać?
ODPOWIEDŹ: Bardzo inteligentną osobą- encyklopedystą- dlatego też targałam wszędzie tony książek i innej makulatury.
3. Lubisz ubierać się wygodnie i na luzie, czy elegancko?
ODPOWIEDŹ: Na pełnym luzie
4. Wiosna, czy jesień?
ODPOWIEDŹ: Zależy czy deszczowa!
5. Złoto, czy srebro?
ODPOWIEDŹ: Białe ale złoto
6. Poniedziałek, czy piątek?
ODPOWIEDŹ: Poniedziałek
7. Odskocznią od codziennych spraw jest dla Ciebie?
ODPOWIEDŹ: Ogródek, aparat, farby i pędzle
8. Jakiej lubisz słuchać muzyki?
ODPOWIEDŹ: Takiej przy której moja córcia wywija
9. W moim dziecku najbardziej lubię...
ODPOWIEDŹ:Konsekwencje
10. Marzy mi się...
ODPOWIEDŹ:Dom
11. W życiu kieruję się...
ODPOWIEDŹ: Brakiem logiki

NO i teraz moje nominacje ;-) Oto lista blogów cudownych mam , których wcześniej nie znałam, a odkryłam dziś i które zrobiły na mnie wrażenie:

http://www.malamama.pl/ - mała mama
http://mama-ka.blogspot.com/ - Mam Ka i Snynuś Em
http://mamaizonabyc.blogspot.com/ - Mamą i żoną być
http://mama-maluszka.blogspot.com/ - Michasiowy
http://mamawcentrum.blogspot.com/ - Mama w centrum
http://blogagimamy.blogspot.com/- Aga mama Hani
http://mlodamamawswieciemody.blogspot.com/ - Młoda mama w świecie mody
http://mama-w-glanach.blogspot.com/ - Mama w glanach http://zabawyizabawki.blogspot.com/ - Zabawy i zabawki
http://www.pannamiijejzabawki.pl/ - Panna Mi i jej zabawki

I moje pytania :

1.Dlaczego piszesz bloga?
2.Gdy się wkurzasz masz ochotę walnąć czymś o ścianę, czym?
3.Czy potrafisz krzyknąć na swoje dziecko?
4.Masz 3 minuty do wyjścia z domu z dzieckiem na rękach, co wrzucisz do torebki ?
5.Z jakiego postępu w rozwoju swojego dziecięcia byłaś najbardziej jak dotąd dumna?
6.Choroby- wizytka u lekarza czy domowe sposoby?
7.Jakie słowo było pierwsze : mama czy tata , a może inne?
8.Największy dotychczasowy błąd w roli rodzica to?
9. Cała Polska czyta dzieciom, czy i Ty mu czytasz?
10. Najbardziej beznadziejny gadżet dla malucha jaki zakupiłaś to?

I dla nie wtajemniczonych o co w tej zabawie chodzi??
W wielkim skrócie osoba która została nominowana odpowiada na pytania, wybiera blogi które w jej ocenie są fajne , miłe, interesujące, zadaje kolejne pytania wyróżnionym i tak oto wyróżnionych osób grono rośnie :-) I przy okazji coraz lepiej się poznajemy :-)